zondag 13 december
honig breethuis
dromen over feest

Tae-Young Kim en Henry Muldrow

Kinderkerstconcert

13:15-13:45 uur
14:15-14:45 uur
15:15-15:45 uur

Het duo maakt gevarieerde concertprogramma's met een breed muziekaanbod dat varieert van klassieke en traditionele liederen tot jazz, blues, rap en canons om mee te zingen. Verder geven Kim en Muldrow concerten voor kinderen rond verschillende thema's als dieren, planten, en kleuren. Een nieuwe muzikale uitdaging zijn educatieve raps uit in de Nederlandse taal met klassieke pianomuziek als begeleiding.

Tae-Young Kim studeerde in Seoul aan de Seoul Art High School en in Trossingen (Duitsland) aan de Musikhochschule. Ze kreeg in Den Haag fortepianoles van Bart van Oort, nam deel aan masterclasses en studeerde aan het Amsterdams Conservatorium. In 2011 nam ze deel eerste Geelvinck Pianoforte Festival / Amsterdam Virtuosi 2011.

Henry Muldrow groeide op in een gettowijk van de stad Raleigh (NC, VS). In 1964, toen hij elf jaar was, nam hij in een buurtheater deel aan de musical Oliver. Hij was de enige zwarte deelnemer en het meedoen betekende een omslag in zijn leven; hij besloot klassieke muziek te gaan studeren en kwam vervolgens in Nederland terecht. Hij is behalve als zanger ook actief als dichter en componist. Muziek is volgens hem een universele taal die iedereen kan begrijpen en voelen en die iedereen bij elkaar brengt.

dromen over feest

Honig Breethuis

13:00 tot 17:00 uur

In het monumentale Honig Breethuis in Zaandijk ervaart u hoe een Zaanse koopmansfamilie woonde en leefde anno 1830. Het huis werd rond 1710 gebouwd door Cornelis Jacobsz. Honig, eigenaar van witpapiermolen De Vergulde Bijenkorf. Ruim honderd jaar later was op Lagedijk nr. 80 het gezin van Jacob Cornelisz. Breet en Grietje Jans de Jager gehuisvest.

Toegang 1,- euro inclusief koffie of thee.
Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.

website
facebook

apostolisch genootschap
dromen over feest

Workshop Droomorkest (8-12 jaar)

17:00 uur presentatie

Droomorkest is een community art project voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Onder leiding van Jurgen van Harskamp wordt in 2 uur een groep van 20 kinderen klaar gestoomd om een heus concert te geven, waar ook kinderen die zelf geen instrument bespelen een volwaardige rol in meespelen. Vorig jaar heeft Dromen over feest dit evenement voor het eerst met groot succes georganiseerd.

De kosten zijn 5 euro per kind. Wees er snel bij.

Stuur een mailtje naar [email protected] met je naam en dat je mee wil doen met 'droomorkest'. Voor vragen kun je ook op dit adres terecht.

lagedijk 146
dromen over feest

Theatermijn met ‘Theatraal’, interactief theater

13:00-13:30 uur
14:00-14:30 uur
15:00-15:30 uur
16:00-16:30 uur

Wat is Theatraal? Heb je daar kostuums, decor, licht en geluid voor nodig? En wanneer speel je té theatraal… misschien weet jij het.

Twee leerlingen van Theaterschool Theatermijn hebben de opdracht gekregen een theatrale voorstelling te maken. Hiervoor doen ze, met behulp van het publiek, een onderzoek. Met scenes uit Romeo & Julia (theatraler krijg je het niet) proberen ze verschillende ideeën uit en het publiek is even de regisseur. Eén uitdaging: beide spelers denken heel anders over wat theatraal is, dus of dat gaat samenkomen…

Theatraal is een onderdeel van het leerplan bij theaterschool Theatermijn. Voor de leerlingen is er een meerjarig leerplan waarin ze elk jaar een stapje verder kunnen groeien. Theatermijn zit met het eigen theater in Koog a/d Zaan en is naast theaterschool er ook voor jonge theatermakers, amateurs en het onderwijs.

website

tuinstraat 27a
dromen over feest

Workshop Droomtoneel (8-12 jaar)

15:00 Presentatie

In de voormalige Tuinstraatschool is er voor het eerst een toneelworkshop te volgen. Onder leiding van Vanessa Werkhoven van Jeugdtheaterschool aan de Zaan gaan maximaal 20 kinderen van 8 t/m 12 jaar ervaren hoe het is om in de huid van iemand anders te kruipen.

In een 2 uur durende improvisatieles krijgen ze de kans om kennis te maken met toneelspelen. Aan het eind is er een interactieve sessie met publiek!

De kosten zijn 5 euro per kind. Wees er snel bij.

Stuur een mailtje naar [email protected] met je naam en dat je mee wil doen met 'droomtoneel'. Voor vragen kun je ook op dit adres terecht.

dromen over feest