zondag 18 december
het weefhuis
dromen over feest

KERSTKUNSTJES, van eetbare tot gerecyclede kunst

13:00-17:00 uur

Tijdens Zaanse Dromen over Feest wordt er een verscheidenheid aan projecten aangeboden die wellicht voor de Kerstdagen een mooi cadeau kunnen zijn om familie of vrienden mee te verrassen.

De volgende “createurs" kunt U in het Weefhuis aantreffen;

Fred's Atelier
Hans Vernooy
Merit Koops
Joske Vis
Annemarike van Kessel
Nicole v.d. Heijden en Corine Dekker
Eke Wijngaard
Gerda Krokke
Arie Booman
St. Budinsky

website
facebook

honig breethuis
dromen over feest
dromen over feest

Zaanse dichterskring en FluXus

13:00-17:00 uur

Dit jaar zullen er dichters van de Zaanse Dichterskring aanwezig zijn die uit hun eigen werk voordragen in het sfeervolle museumpand. Onder anderen zullen optreden Ellis van Atten (stadsdichter van Zaanstad), Kees-Jan Sierhuis (voormalig stadsdichter), Margriet Dijkstra (medeorganisator van de Dag van de Levende Woorden), Roselien Brondy en aanstormend talent Thijs de Lange.

Daarnaast zal een aantal leerlingen van FluXus hun talenten in ons huis laten horen. Op de foto Merel en Jolijn Zoutendijk.

Bezoekers kunnen ook kennis maken met de sfeervolle historische vertrekken van het museum. Wie over de Lagedijk verder wandelt is volop in de gelegenheid de Zaanse koopmanshuizen met hun gedecoreerde gevels en snijramen te bewonderen.

dromen over feest

Honig Breethuis

13:00 tot 17:00 uur

In het monumentale Honig Breethuis in Zaandijk ervaart u hoe een Zaanse koopmansfamilie woonde en leefde anno 1830. Het huis werd rond 1710 gebouwd door Cornelis Jacobsz. Honig, eigenaar van witpapiermolen De Vergulde Bijenkorf. Ruim honderd jaar later was op Lagedijk nr. 80 het gezin van Jacob Cornelisz. Breet en Grietje Jans de Jager gehuisvest.

Toegang 1,- euro inclusief koffie of thee.
Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.

website
facebook