zondag 18 december
proeflokaal de kruis
dromen over feest

Akoestix

15:00-19:00 uur

Guus Leurs en Joey Mak speelden als buren al vele jaren op mooie zomeravonden in de achtertuin en kregen het idee om een band te vormen om hun favoriete nummers voor publiek ten gehore te brengen. Na een zoektocht naar een geschikte bassist en drummer, bleken Storm Woud en Sander van Woerkom perfect in dat plaatje te passen en……..de Akoestix waren geboren.
De Akoestix begonnen als akoestisch project waar de naam dan ook van afgeleid is. Na een tijdje wilde de band het publiek meer opzwepen en aan het dansen krijgen. De electrische gitaar werd geintroduceerd en gaf de band een andere dynamiek. Ondanks dat is de akoestische gitaar wel nog steeds aanwezig!
Er werd vervolgens keihard gewerkt aan een repertoire dat erg goed wordt ontvangen door jong en oud. De opbouw van de presentatie bestaat uit een rustig begin. Na de pauze wordt toegewerkt naar de climax waarbij het publiek keer op keer met de voeten van de vloer gaat. De gemeleerde samenstelling in leeftijd, het grote enthousiasme op het podium en het gekozen repertoire blijkt een groot succes te zijn en daardoor wordt de band voor vele optredens in cafe’s, personeels- en privefeesten geboekt.
Het repetoire bestaat uit nummers van o.a. Crowded House, The Eagles, R.E.M., The Rolling Stones, Neil Young & Creedence Clearwater Revival.

dromen over feest

Proeflokaal De Kruis

13:00 tot 19:00 uur

Met een mooi terras en een prima locatie zit u hier altijd goed. Zij serveren tientallen speciaalbieren, zowel van de tap als op de fles. Ook kunt u hier terecht voor een lunch. Met de Zaanse schans en het treinstation op loopafstand zit u bij proeflokaal de Kruis centraal gelegen.

websites
facebook

lagedijk 52
dromen over feest

John Lewis Cabot, gitarist en zanger

13:00-13:30 uur
13:45-14:15 uur
14:30-15:00 uur

John-Lewis Cabot, 20 jarige singer-songwriter uit Zaandam. Na 4 jaar van optreden komt in 2018 zijn DEBUUT EP uit! Zijn muziek is een mix van blues, funk en folk in een poppy jasje en samen met zijn energieke manier van optreden, zorgt John-Lewis dat hij perfect is voor Dromen over Feest!

lagedijk 72
dromen over feest

Harry Slinger en Luc de Bruin

13:30-14:00 uur
14:30-15:00 uur
15:30-16:00 uur

Uit het leven gegrepen! Dat is de titel van het programma die Lucas de Bruin (piano) en Harry Slinger in een bijzonder liedjes programma. Teksten en muziek hebben zij opgedoken uit het muzikale erfgoed van Nederland. De verhalen die zij vertellen over de sombere kant van het leven worden met een knipoog gebracht. Een aantal liedjes zullen zeker ook de gasten verleiden om mee te zingen. Doch soms zal er ook een traan gelaten worden b.v. als het Rotterdamse Ketelbinkie op z'n Amsterdams gezongen wordt. Niet alle teksten zullen worden gekend zoals:

Het echtpaar
Vijfentwintig lange jaren, had dat zo al voortgeduurd.
Tot het op een goede morgen, rond verteld werd in de buurt.
“Barend heeft zijn vrouw verlaten, wat is Barend nu van plan?”
“wie had dat nou kunnen denken, van zo’n nette stille man?”

foto: Marah Würth

lagedijk/boschstraat 1
dromen over feest

Duo Schwarze-Seo

14:00-14:30 uur
15:00-15:30 uur
16:00-16:30 uur

De in Heidelberg geboren cellist Björn Schwarze, woonachtig in Zaandijk, had zijn eerste cellolessen bij zijn moeder en Ronald Kuntze van de Musikhochschule Mannheim. Hij werd op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding aan de Staatliche Musikhochschule in Karlsruhe bij Prof. Martin Ostertag. Daar begon hij ook in 2009 met zijn reguliere bachelor-studie. In 2011 wisselde hij voor zijn studie naar Prof. Troels Svane in Lübeck en sloot zowel zijn Bachelor als zijn Master met de hoogst mogelijke cijfers af. Zijn veelzijdige artistieke ontwikkeling werd mede gevormd door masterclasses bij o.a. Jens Peter Maintz, Antonio Meneses, Pieter Wispelwey en David Geringas. Dit alles heeft geresulteerd in een vaste aanstelling bij het befaamde Nederlands Philharmonisch Orkest.

De Zuid-Koreaanse pianist Junseok Seo is met zijn veelzijdigheid als solist en kamermusicus regelmatig op de grote internationale concertpodia te horen, zoals de Eroica-Saal Wenen, Teatro Comunale di Marsala. Verder is hij regelmatig te zien op festivals, zoals het kamermuziekfestival “Schloss Heiligenberg” en de “Heidelberger Frühling”. Hij soleerde o.a. zeer succesvol met de “Baden-Badener Philharmoniker”. Hij won talrijke prijzen bij internationale wedstrijden. Ook won hij de eerste prijs en de “Ehrenpreis des Bürgermeisters der Stadt Wien” bij het 7de pianoconcours in Wenen en de eerste prijs bij de “Grand Prix International et Recontre Jeunes Talents” in Montrondles-Baines, Frankrijk. Junseok Seo had zijn eerste pianolessen op zesjarige leeftijd aan de “Seoul High School of Arts”.

lagedijk 82
dromen over feest

Mariëtte Gort (cello) en Joep van Beijnum (viool)

13:30-14:00 uur
14:30-15:00 uur
16:30-16:30 uur

Mariëtte Gort & Joep van Beijnum zijn moeder en zoon en behoren tot de Nederlandse top als het gaat om het bespelen van cello en viool.

Mariëtte Gort is in Amsterdam geboren en begon aldaar haar cellostudie bij Daniel Esser. In 1988 behaalde zij haar Uitvoerend Musicus diploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jean Decroos. Tevens volgde Mariëtte kamermuzieklessen bij Eli Goren en Bruno Canino. Regelmatig neemt zij deel aan meestercursussen van de cellist Daniel Shafran. Mariëtte Gort maakt deel uit van verschillende kamermuziekensembles waarmee ze in binnen- en buitenland optreedt; met het Collegium Musicum Judaicum maakte ze diverse radio- en plaatopnames.

Joep van Beijnum is een zoon van Mariëtte Gort en heeft al behoorlijk wat van zich laten horen. Wat dacht U van een 1e prijs bij het regionaal Prinses Christina Concours en daarna in de finale bij het landelijke concours, winnaar van het Herman Krebbers Concours en de eer om een optreden in de Hermitage in Amsterdam voor Z.K.H. Willem Alexander te verzorgen. Hij begon al op 5-jarige leeftijd en studeert nu in Antwerpen bij de Russische Violist Mark Blekh.

lagedijk 88
dromen over feest

Christel Meijer, vocalist, songwriter and performer

14:00-14:30 uur
15:00-15:30 uur
16:00-16:30 uur

De in Zaandam geboren vocalist en songwriter Christel Meijer schrijft door jazz geïnspireerde popsongs die verhalen over slapen, dromen, ontwaken en op weg gaan. Haar heldere, soulvolle stemgeluid en speelse timing doen denken aan Fay Lovsky. Tijdens Dromen Over Feest laat Christel, solo achter de piano, openhartige liedjes horen van haar volgend jaar te verschijnen EP. Verder is Christel verbonden aan het collectief Fiere Vrouwen, waarmee ze nu langs de theaters toert.

website

lagedijk 100
dromen over
feest

Karin Sap, sopraan-fluit, alt-fluit en tenor-saxofoon en Joris Bartlema, piano.

13:30-14:00 uur
15:00-15:30 uur
16:00-16:30 uur

Klassiek programma met Rachmaninov, Piazolla, Faure, Saint-Saens.

Fluitiste & saxofoniste Karin Sax (1981) uit Wormer en pianist Joris Bartlema (1981) uit Koedijk hebben zich de laatste jaren ontwikkeld tot een klassiek duo. Karin is net als Joris ooit begonnen met haar eerste muzieklessen aan de voormalige Muziekschool Zaandam. Joris heeft vanaf zijn 7de levensjaar pianolessen gevolgd bij bij Harry Koopman. Later nog lessen gevolgd bij klassiek pianist Thom Janssen aan het Conservatorium van Alkmaar. Karin is als 9-jarige gestart met klassieke muziekles. Later heeft zij zich vooral gericht op licht repertoire en wereldmuziek.

Zij bieden u een afwisselend programma waarin ze de vriendschap en liefde voor romantische muziek tot uiting brengen.

Voorproefje...

raadhuis
dromen over feest

Manon Heijne, sopraan, Fee Suzanne de Ruiter, sopraan en Robbrecht van Cauwenberghe (accordeonist)

14:00-14:30 uur
15:30-16:00 uur
16:30-17:00 uur

In het Raadhuis van Zaandijk zullen op zondag 17 december a.s. Fee Suzanne de Ruiter (sopraan), Manon Heijne (sopraan) en Robbrecht van Cauwenberghe (accordeonist) optreden.

De sopraan Fee Suzanne de Ruiter is een dochter van Manon Heijne groeide dus op in een muzikaal gezin in Zaandam. Als kind zong ze in het kinderkoor van Vocaal Talent Nederland. Daarbij ontdekte ze dat ze klassiek zangeres wilde worden. Zij besloot privé-zangles bij Sasja Hunnego te nemen. Inmiddels is Fee Suzanne nu 19 jaar, woont sinds kort in Den Haag en studeert daar aan het Koninklijk Conservatorium bij zangpedagoge Sasja Hunnego. 

dromen over feest

De Nederlandse sopraan Manon Heijne, geboren in 1964, begon haar zangstudie op 17-jarige leeftijd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij de zangpedagoog Herman Woltman. In 1991 behaalde ze Cum Laude haar diploma Uitvoerend Musicus en kreeg daarbij de Nicolaiprijs, voor het beste eindexamen in dat jaar. Ze zong als soliste bij De Nederlandse Opera, zong 20 jaar in het Nederlands Kamerkoor, diverse vocale ensembles en muziektheaterproducties onder leiding van gerenommeerde dirigenten zoals bijvoorbeeld Jos van Immerseel, Philippe Herreweghe, Reinbert de Leeuw, Riccardo Chailly en Mstislav Rostropovitch. Gedurende haar tournee’s in het buitenland heeft zij verschillende masterclasses gegeven over eigentijds muziekrepertoire en de daarbij behorende uitvoeringspraktijk, in onder andere Moskou, Budapest, Vilnius, Skopje, Nish en Santiago de Chile.

dromen over feest

Robbrecht van Cauwenberghe

Het programma van hen laat weinig te wensen over als je deze lijst bekijkt en dus ook kan meemaken in het Oude Raadhuis. Geef je over aan de heerlijke klanken van deze mooie stemmen begeleidt door een enthousiaste accordeonist die de mening dat accordeon alleen gebruikt kan worden bij populaire muziek, de wereld uit helpt.

Sred shumnogo bala – P.I. Tchaikovsky
Lascia ch’io pianga – G. F. Händel
Proshchai, Grenada! – D. Shostakovich
Rounda – D. Shostakovich
“accordeon-solo Robbrecht”
Pur ti miro – C. Monteverdi (duet)
Gruss – F. Mendelssohn (duet)
Sull’aria – W. A. Mozart (duet)

apostolisch genootschap
dromen over feest

West Side Sound

13:30-14:00 uur

Barbershopkoor West Side Sound zingt, a capella, een speciale vorm van close harmony. Het koor is vierstemmig (lead, tenor, bas en bariton). Zij zingen populaire songs in barbershoparrangementen die meestal Engelstalig zijn. Het koor bestaat uit 38 enthousiaste leden en de dirigente is Susan Meertens. Zij brengen een attractief programma waaronder een aantal mooie kerstsongs.

dromen over feest

Jongerenkoor Apostolisch Genootschap

14:15-14:45 uur

Dit jaar bestaat het optreden van het Apostolisch Genootschap uit verschillende koorgroepjes, speciaal samengesteld voor Dromen over Feest. Dirigent is Wim Vleeming, de begeleidende pianist is Peter de Jong.

dromen over feest

Sanseveria

15:00-15:30 uur

Enkele leden van het Zaans Symfonie Orkest hebben met elkaar een klein ensemble opgericht. Dit groepje muzikanten heeft zich toegelegd op het spelen van oude dansmuziek. Van weense walsen naar italiaanse smartlappen, langs argentijnse tango’s richting Vivaldi. Sanseveria, want zo heet het ensemble, neemt u mee de wereld rond. Sanseveria geeft een extra glans aan deze middag.

dromen over feest

Tom Sistermans, piano

15:45-16:15 uur

Tom Sistermans speelt dit jaar precies 10 jaar piano. Sinds jaar en dag krijgt hij pianoles bij Bas Westerhof in Koog aan de Zaan. Hij heeft bewust niet voor het conservatorium gekozen vanwege de moeizame arbeidsmarkt van de muziekwereld. Tom heeft een bachelor in Biologie gedaan aan de VU en is nu bezig met zijn master Evolutionary Ecology van de VU/UvA. Mocht de mogelijkheid nog komen om muziek naast de wetenschap professioneel te beoefenen, dan zou hij dat zeker doen. Zijn repertoire bestaat vooral uit klassieke muziek en reikt van Bach (begin 18de eeuw) tot Prokovjev (begin 20ste eeuw). Vandaag speelt hij een ruime selectie bestaande uit classicistische (Mozart), romantische (Chopin en Liszt) en vroegmoderne (Debussy) klassieke muziek.

dromen over feest

Wereldvrouwen zingen samen

16:30-17:00 uur

Het wereldvrouwenkoor zingt vrolijke en ingetogen muziek, traditioneel en modern. Volksmuziek uit de hele wereld om te genieten en om mee te zingen! Het koor bestaat uit 38 leden en wordt geleid door Titia Bloemhof. We zingen elke dinsdagavond van 20 tot 22 uur in de Poelenburcht, Weerpad 1A Zaandam (behalve schoolvakanties).

Kom vrijblijvend kijken, proef de sfeer en zing mee.

website

Meer informatie vindt u op de website van het Apostolisch Genootschap

Kreatief Pakhuis
dromen over feest

Workshop Theater voor kinderen

13:00 - 15:00 uur

Krijg les van Jeugdtheaterschool Theatermijn van Rick Nanne (Meester Grimbergen uit Brugklas!) In een korte workshops leer je van alles over acteren én maak je met elkaar een voorstelling die je gaat spelen in de Zaandijker kerk. Maak kennis met acteren en speel mee in een toffe voorstelling op het festival. en aansluitend voorstelling in de Zaandijkerkerk.

dromen over feest

West Side Sound

15:30-16:00 uur

Barbershopkoor West Side Sound zingt, a capella, een speciale vorm van close harmony. Het koor is vierstemmig (lead, tenor, bas en bariton). Zij zingen populaire songs in barbershoparrangementen die meestal Engelstalig zijn. Het koor bestaat uit 38 enthousiaste leden en de dirigente is Jeannine Caland. Zij brengen een attractief programma waaronder een aantal mooie kerstsongs.

dromen over feest

Harry Slinger en Lucas de Bruin

17:00-19:00 uur

Uit het leven gegrepen! Dat is de titel van het programma die Lucas de Bruin (piano) en Harry Slinger in een bijzonder liedjes programma. Teksten en muziek hebben zij opgedoken uit het muzikale erfgoed van Nederland. De verhalen die zij vertellen over de sombere kant van het leven worden met een knipoog gebracht. Een aantal liedjes zullen zeker ook de gasten verleiden om mee te zingen. Doch soms zal er ook een traan gelaten worden b.v. als het Rotterdamse Ketelbinkie op z'n Amsterdams gezongen wordt. Niet alle teksten zullen worden gekend zoals:

Het echtpaar
Vijfentwintig lange jaren, had dat zo al voortgeduurd.
Tot het op een goede morgen, rond verteld werd in de buurt.
“Barend heeft zijn vrouw verlaten, wat is Barend nu van plan?”
“wie had dat nou kunnen denken, van zo’n nette stille man?”

foto: Marah Würth

dromen over feest

Activiteiten in het Kreatief Pakhuis

13:00-17:00 uur

De naam zegt het al. “Kreatief Pakhuis”. Verbazing en bewondering strijden om voorrang wanneer je daar aangeland bent. Een greep uit al dat moois wat oa. de volgende ideeënrijke mensen u daar voorschotelen;

Marieke Vergouw, met oa. keramische objecten,
Maarten van de Sande, de taartenspecialist met lekkere hapjes en drankjes,
Annemie Stuurman met de lancering van haar sieradenlijn,
Erik van Kampen geeft er een Master Xperience met een wijnproeverij en
Sarak Kobak, goud- en zilversmid is aanwezig met haar nieuwste creaties.

website
facebook

Lagedijk 166
dromen over feest

Joe Alkhazen, Keyboard en zang en Mousa Noma, percussie

13:30-14:00 uur
15:00-15:30 uur
16:00-16:30 uur

Joe Alkhazen (rechts op de foto) was een bekend musicus in Syrië voordat hij vluchtte uit zijn land. Inmiddels heeft hij hier zijn oude vak weer opgepakt en laat zich tijdens Zaanse Dromen over Feest, (hij woont inmiddels in de Zaanstreek), muzikaal vergezellen door Mousa Noma die een percussionist pur sang is.

Niet alleen Arabische maar ook Europese muziek komen aan bod.

lagedijk 69-73
dromen over feest

Breezy

12.00-12.35 uur
12.50-13.25 uur
13.40-14.15 uur
14.30-15.05 uur
15.20-15.55 uur
16.10-16.45 uur

Breezy is een 3 mans en 1 vrouw formatie van formaat. Alle 4 hebben hun sporen verdiend in de muziek en jarenlange ervaring on stage. Met Breezy kun je alle kanten op, met name de luchtige Easy Listening staat centraal, maar wil je toch even met de voetjes van de vloer, worden de sets du moment aangepast en schudden ze met gemak de disco en dance classics uit hun mouw! Met toetsen, percussie, een bas en 4 zang, maakt Breezy er een mooi feest van.

Toetsen:Jimmy Keyz
Percussie: Henri Severijns
Bas: Michiel Strijbos
Leadzang: Anoek Bouma

dromen over feest

Knutselworkshop kinderen (7-12jr) van Daphne Hoolwerf

13:00 tot 16:00 uur

Ben jij een stoere, handige jongen en/of een meisje? Opgelet! Dan is deze activiteit iets voor je. Maar ook als je nog niet zo handig bent met gereedschap, kun je hier een heleboel leren.

dromen over feest

Brouwerij Hoop

11:00 tot 23:00 uur

Je bent dagelijks tussen 11.00 en 23.00 uur welkom in het restaurant van Brouwerij Hoop. Voor een kop koffie, lunch, borrel met bierproeverijtje of diner. We serveren onze speciaalbieren van HOOP en Breugem met bijpassende gerechten als Fish and Chips of een homemade burger van Black Angus Rund van de grill. Onze Josper Grill is een op houtskool gestookte oven die wij dagelijks opstoken tot 400º C. Hierdoor komt er een heerlijke grillsmaak aan de gerechten. De biologische Ilper kippetjes garen langzaam in onze kippengrill.

website
facebook

hendrik haan
dromen over feest

Miss Beulah en John Lewis Cabot

15:30-17:00 uur

Miss Beulah is allang geen onbekende in het Zaanse muziekcircuit. Eigenlijk is deze zangeres “the best kept secret” van de Zaanstreek. Zij trad op met o.a. Marcel Kapteijn (Ten Sharp) Franklin Brown en Ferry van Leeuwen (Marco Borsato en Edwin Evers band).

Op 17 december laat zij zich van een compleet andere akoestische kant zien tijdens optredens waarbij zij wordt begeleid door Singer songwriter John Lewis Cabot.

dromen over feest

Café Hendrik Haan

Naast de Zaandijkersluis en voor de deur een opstapplaats voor de paardentram kunt u hier gezellig iets drinken.

facebook

paardentram
dromen over feest

Age de Boer, accordeon

13:00 tot 17:00 uur

Traditiegetrouw rijdt de historische paardentram deze middag over de Lagedijk heen en weer begeleid door de vrolijke accordeonklanken van Age de Boer. U kunt hem ook elders op de Lagedijk aantreffen.