zondag 13 december
hoogstraat 31
zaandijk leeft

Bezoekerscentrum Historie De Zaan

13:00 tot 17:00 uur

Oud-medewerkers vertellen u alles over Cacao de Zaan.

Onder de rook van de cacaofabriek De Zaan legden Fried Groot, Piet Rönitz, Gerrit Rampe, Mart Maarseveen, Henk van Ommeren en Coba en Siem Kroeze in 2003 de basis voor het bezoekerscentrum zoals het er nu uitziet. De mannen hebben allemaal gewerkt voor de fabriek. De meesten rond de veertig jaar en enkele 'slechts' zo'n 25 jaar. Coba, de vrouw van Siem, is de enige vrijwilligster die niet bij De Zaan heeft gewerkt. Iedere dinsdag komt de groep bijeen om de collectie bij te werken en zo nog beter te presenteren of de ruimte schoon te houden. (bron: dichtbij.nl)

de stoel
zaandijk leeft

Kerstbomen en Gluhwein

13:00 tot 17:00 uur

Stoere teakmeubelen en alles voor een natuurlijke Kerst. Kerstbomenverkoop! De Gluhwein staat klaar!!

smidslaan 3
dromen over feest

AMC koor, moderne en klassieke kerstliederen

15:00-15:30 uur
16:00-16:30 uur

In de molenaarswoning De Blijdschap treden het Amsterdams Medisch Centrum koor en het Sextet Sanseveria op.

Amsterdams Medisch Centrum koor zingt een Kerstprogramma.

 1. S.Bartholomaeus Gesius - Kind geborn zu Bethlehem
 2. Altbohemisches Weinachtslied - Freu dich Erd und Sternenzelt
 3. H.L.Hassler - Dixit Maria
 4. J.Vermulst - Het was een maghet uytvercoren
 5. M.Praetorius - Enatus est Emanuel
 6. M.Praetorius - Omnis mundus jocundetur
 7. Anonymus - Psallite / Singt und klingt
 8. J.Takacs - Hirtenlied aus den Burgenland
 9. Onbekend - Gaudete, gaudete (heren 4-stemmig)
 10. J.Rathbone - Christmas Time - We Three Kings
 11. J.Tavener - The Lamb

dromen over feest

Sextet Sanseveria, licht klassiek en dansmuziek

13:00-15:00 uur

Christine Calis, fluit
Jan Engel, contrabas en basklarinet
Herman Tromp, cello
Ellis Verreijt, 2e viool
José Vosbergen, 1e viool
Nel de Vries, klarinet

Het ensemble Sanseveria bestaat uit een zestal leden van het Zaans Symfonie Orkest. Het speelt licht-klassieke muziek en dansmuziek uit alle windstreken en filmmuziek uit nostalgische tijden, variërend van een Spaanse Paso Doble of de Künstlerleben walsen van Strauss tot een wiegend Venetiaans gondellied.

Sanseveria speelt in het onlangs gerestaureerde gebouw 'de Blijdschap', tegenover molen 'De Bleke Dood', een plek waar je niet zomaar komt. Op het programma staat een selectie van ongeveer een half uur uit het repertoire dat het ensemble de afgelopen jaren heeft opgebouwd.

Molen De Bleeke Dood
De Bleeke Dood
dromen over feest

Broodbakmix, meel en kerstartikelen

13:00 tot 17:00 uur

Dit is de oudste, nog bestaande stellingmolen van Nederland. Eeuwenlang maalde de molen meel voor lokale bakkers. Proef de sfeer van vroeger in de sfeervolle winkel, waar iedere vrijdag broodbakmix en meel te koop is. De Bleeke Dood was tot grofweg halverwege de negentiende eeuw de dorpsmolen van Zaandijk. Lokale bakkers hadden de verplichting om hier hun tarwe te laten malen tot broodmeel. Toen die verplichting verviel, raakte de molen in verval. In 1954 is de molen dankzij een grondige restauratie van de ondergang gered. Het leven in Zaandijk speelde zich van 1656-1904 overigens ook figuurlijk af tussen het leven en de dood. Namelijk tussen watermolen Het Leven in het Noorden en De Bleeke Dood in het Zuiden. (Bron: website De Zaanse Schans)

guisweg 19
dromen over feest

Mariëtte Gort (cello) en Joep van Beijnum (viool)

13:00-13:30 uur
15:00-15:30 uur
16:00-16:30 uur

MARIËTTE GORT & JOEP VAN BEIJNUM zijn moeder en zoon en behoren tot de Nederlandse top als het gaat om het bespelen van cello en viool. Samen met de wijnen van Allemanja is het niet moeilijk om in een chique feeststemming te komen.

Mariëtte Gort is in Amsterdam geboren en begon aldaar haar cellostudie bij Daniel Esser. In 1988 behaalde zij haar Uitvoerend Musicus diploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jean Decroos. Tevens volgde Mariëtte kamermuzieklessen bij Eli Goren en Bruno Canino. Regelmatig neemt zij deel aan meestercursussen van de cellist Daniel Shafran. Mariëtte Gort maakt deel uit van verschillende kamermuziekensembles waarmee ze in binnen- en buitenland optreedt; met het Collegium Musicum Judaicum maakte ze diverse radio- en plaatopnames.

Joep van Beijnum is een zoon van Mariëtte Gort en heeft al behoorlijk wat van zich laten horen. Wat dacht U van een 1e prijs bij het regionaal Prinses Christina Concours en daarna in de finale bij het landelijke concours, winnaar van het Herman Krebbers Concours en de eer om een optreden in de Hermitage in Amsterdam voor Z.K.H. Willem Alexander te verzorgen. Hij begon al op 5-jarige leeftijd en studeert nu in Antwerpen bij de Russische Violist Mark Blekh.

dromen over feest

Allemanja Vinotheek

13:00-17:00 uur

Frankenwijn blijft de specialisatie van Allemanja maar zij verkopen ook wijn uit andere Duitse streken, Frankrijk en Spanje. Daarnaast hebben zij een mooie collectie alcoholvrije wijnen. Op termijn wordt het assortiment uitgebreid met (vooral biologische) wijn uit Oostenrijk en Italië. Ze blijven dus in Europa en het aanbod van biologische wijnen neemt toe. Dat past in hun strategie en filosofie: langzaam groeien met zorg voor mens en natuur.

website
facebook

zaanse bakkertje
dromen over feest

Meir Gassenbauer: ney en Charis Laurijsen: lavta (Turkse luit)

13:00 tot 17:00 uur

Meir en Charis spelen ney en lavta, twee klassieke Turkse muziekinstrumenten. Hun repertoire is gebaseerd op de Ottomaanse muziek en op volksmuziek uit andere regio's zoals Anatolië, Griekenland, Azerbeidzjan en Armenië.

dromen over feest

Zaanse Bakkertje

13:00 tot 17:00 uur

Begin de dag met een lach en vers gebakken brood. Weet u dat de winkel al om 7 uur open is voor een lekkere bak koffie, verse croissants en een goed gevulde mueslibol. Ook voor de feestdagen is er een ruime keuze in banket.

website
facebook

proeflokaal de kruis
dromen over feest

The NOT Band, 60 en 70-er jaren covers

13:00 tot 17:00 uur

The NOT Band zijn ervaren muzikanten en bestaan ruim 25 jaar en hebben hun sporen verdiend door te streven naar perfectie in een uiterst gevarieerd repertoire. Sfeervolle driestemmige samenzang in ballads wordt afgewisseld met uptempo (dans)nummers, een enkele instrumentaal naast veel, heel veel ander moois. Van The Beatles tot Fleetwood Mac, Booker T en The Little River Band.

website

dromen over feest

Proeflokaal De Kruis

13:00 tot 17:00 uur

Met een mooi terras en een prima locatie zit u hier altijd goed. Zij serveren tientallen speciaalbieren, zowel van de tap als op de fles. Ook kunt u hier terecht voor een lunch. Met de Zaanse schans en het treinstation op loopafstand zit u bij proeflokaal de Kruis centraal gelegen.

websites
facebook

lagedijk 72
dromen over feest

Duo Balcony Players

14:00-13:30 uur
15:00-14:30 uur
16:00-16:30 uur

Moniek de Leeuw: viool, compositie, zang
Ilse Roskam: accordeon, zang

Moniek en Ilse spelen al bijna tien jaar samen. Ze begonnen op hun balkon in Rotterdam met het spelen van klezmer en eigen composities en hebben hun repertoire uitgebreid aan de hand van de vele tournees en reizen die ze met hun band maakten en de avonturen die ze beleefden.

Tijdens Dromen over Feest nemen zij het publiek mee op een muziekreis door zowel winterse als zomerse streken. Zo passeren Joodse klezmer, Hongaarse gypsy, Braziliaanse forró en woeste cajun uit de moerassen van New Orleans de revue. Tussendoor vertellen zij over hun reizen. Zo legde Moniek de Leeuw onlangs nog een deel van de route af die vluchtelingen maken van Griekenland naar West-Europa. Zij reisde daarvoor op dezelfde manier: te voet, met de nachttrein of in overvolle busjes. Ondertussen vrolijkte ze met haar muziek mensen op in vluchtelingenkampen in Griekenland.

website

lagedijk/boschstraat
dromen over feest

Maria López Belartes, forte piano

13:30-14:00 uur
15:00-15:30 uur
16:00-16:30 uur

Maria López Belartes is geboren in Valencia in Spanje waar zij op jonge leeftijd haar muzikale opleiding begon. Ze verwierf haar Bachelor diploma op het Amsterdams Conservatorium waar zij studeerde bij David Kuyken.

Ze nam deel aan masterclasses bij Willem Brons, Brenno Ambrossini, Joaquín Soriano, Guillermo Gonzalez, Ralph van Raat, Jorge Luis Prats, Fernando Puchol en Luca Chiantore. Kamermuziek is altijd een belangrijk studieonderdeel voor haar geweest.

Ze heeft met zangduo’s, pianotrio’s, kwintetten en een blaaskwintet met piano samengewerkt. Met het Ares trio ontving ze een eerste prijs in de ‘Enrique de la Hoz’ Competition in Madrid en één bij de International Chamber Music Competition in Vinarós. Op het onderdeel kamermuziek ontving ze lessen van Anner Bijlsma, Malcolm Bilsom, Marta Gulyas, Frans van Ruth en Josep Maria Colom.

Sinds september 2014 studeert Maria voor haar Master “Piano in historisch perspectief” bij Richard Egarr en David Kuyken.

honig breethuis
dromen over feest

Tae-Young Kim en Henry Muldrow

Kinderkerstconcert

13:15-13:45 uur
14:15-14:45 uur
15:15-15:45 uur

Het duo maakt gevarieerde concertprogramma's met een breed muziekaanbod dat varieert van klassieke en traditionele liederen tot jazz, blues, rap en canons om mee te zingen. Verder geven Kim en Muldrow concerten voor kinderen rond verschillende thema's als dieren, planten, en kleuren. Een nieuwe muzikale uitdaging zijn educatieve raps uit in de Nederlandse taal met klassieke pianomuziek als begeleiding.

Tae-Young Kim studeerde in Seoul aan de Seoul Art High School en in Trossingen (Duitsland) aan de Musikhochschule. Ze kreeg in Den Haag fortepianoles van Bart van Oort, nam deel aan masterclasses en studeerde aan het Amsterdams Conservatorium. In 2011 nam ze deel eerste Geelvinck Pianoforte Festival / Amsterdam Virtuosi 2011.

Henry Muldrow groeide op in een gettowijk van de stad Raleigh (NC, VS). In 1964, toen hij elf jaar was, nam hij in een buurtheater deel aan de musical Oliver. Hij was de enige zwarte deelnemer en het meedoen betekende een omslag in zijn leven; hij besloot klassieke muziek te gaan studeren en kwam vervolgens in Nederland terecht. Hij is behalve als zanger ook actief als dichter en componist. Muziek is volgens hem een universele taal die iedereen kan begrijpen en voelen en die iedereen bij elkaar brengt.

dromen over feest

Honig Breethuis

13:00 tot 17:00 uur

In het monumentale Honig Breethuis in Zaandijk ervaart u hoe een Zaanse koopmansfamilie woonde en leefde anno 1830. Het huis werd rond 1710 gebouwd door Cornelis Jacobsz. Honig, eigenaar van witpapiermolen De Vergulde Bijenkorf. Ruim honderd jaar later was op Lagedijk nr. 80 het gezin van Jacob Cornelisz. Breet en Grietje Jans de Jager gehuisvest.

Toegang 1,- euro inclusief koffie of thee.
Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.

website
facebook

lagedijk/verlanenpad
dromen over feest

Scouting Koog-Zaandijk

13:00 tot 17:00 uur

Activiteiten zoals kampvuur (in vuurbakken), verkoop van warme chocolademelk en broodjes worst en verkoop van zelfgemaakte kerstversiering.

website
facebook

weefhuispad 1
dromen over feest

Dichtkunst in optima forma!

14:00-14:30 uur
15:30-16:00 uur
16:30-17:00 uur

Weefhuispad 1 is deze dag het "poëziecentrum" van Dromen over Feest. Dichters Petra M. Heerenwaaijer, Michel van der Stel, Ruud Broekhuizen en Rick van der Made dragen voor uit eigen werk onder begeleiding van muziek van de cellist Wilbert de Joode.

Wilbert de Joode speelt sinds ’82 contrabas. Hij is autodidact op zijn instrument. Aanvankelijk werkte hij veelal in groepen die improviseerden met een jazz-matig uitgangspunt, waarbij zijn eigenzinnigheid al snel opviel en resulteerde in talloze uitnodigingen op het gebied van de muziek, dans en beeldende kunst. Inmiddels mag de Joode gezien worden als een van de grote specialisten op het gebied van de Collectieve Improvisatie en Instant Composing.

het weefhuis
dromen over feest

Verkooptentoonstelling in Het Weefhuis

12:00 tot 18:00 uur

Net als voorgaande jaren is er een verkoop van allerhande produkten van edelsmeden, beeldende kunstenaars en ambachtelijk geproduceerde artikelen. Het is een mooie mix van diverse disciplines en zo vlak voor de feestdagen zitten er aantrekkelijke, ambachtelijke en feestelijke artikelen bij!

Dit jaar doen mee:
Monique Anröchte met fotografie, o.a prachtige foto’s van de Zaanstreek
Lida Bouman met vilt
Gert Engels edelsmid bekend om zijn strakke eigenzinnige design
Coby de Groote edelsmid met meer romantische ontwerpen
Els Hiemstra met sieraden
Inge Lakké tattoo – tekeningen op t-shirts e.d.
Natasja Molenaar sieraden
Rina Schenk sieraden, sculpturen van glas
Gerda Sluis met viltprodukten waaronder hoeden, sjaals en sieraden
Anke de Wolff met kaarsen.

website
facebook

theekoepel
dromen over feest

Frank Rutgers, cello

13:00-13:30 uur
14:30-15:00 uur
16:00-16:30 uur

Frank Rutgers (1963) studeerde cello aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam bij Fred Pot en Marien van Staalen. In 1990 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus. Na het conservatorium werd hij remplaçant bij de grote symfonie orkesten. Daarnaast was hij cellist bij de grote musicalproducties van Joop van den Ende. De laatste jaren speelt hij cello en contrabas bij (kleinere) musicals, concerten en koorbegeleidingen.

Hij heeft een muziekorganisatiebureau: Strijklicht. Vanuit St. Pancras verzorgt Strijklicht de musici voor diverse muzikale happenings, tv-programma’s (bv Una Voce Particolare), koorbegeleidingen en CD-opnames in alle muziekstijlen.

Stichting De Beeldentuin Zaandijk schenkt glühwein met een kleine versnapering rond een vuurkorf (€ 2,-).

raadhuis
dromen over feest

Brenda Frans en Wim Lohy

13:30-14:00 uur
14:30-15:00 uur

In 2010 ontmoetten Frans en Lohy elkaar op het Ambon Jazzfestival op de Molukken. Sindsdien treden zij regelmatig op en is hun samenwerkingsverband een groot succes. Het warme eigen timbre van Frans, de swing en het plezier en het unieke spel van Lohy nemen je mee op een muzikale wereldtrip van The American Songbook, de Molukse Blues (Frans zelf noemt dit 'Saudade Maluku'), van Pop Soul tot Jazz. 'FRANSISM' dus, zoals haar nieuwe CD gaat heten dat binnenkort uitkomt.

dromen over feest

Trio Nikki Roos, harp en saxofoons

15:30-16:00 uur

Nikki Roos, Yannick Roos (nicht en neef) en Fenna van den Einden zijn allen 14 jaar. Nikki bespeelt de harp sinds zij als kleuter een paar keer een harpiste live heeft zien (en horen) spelen. Vanaf dat moment heeft zij gevraagd of zij op muziekles mocht. Ze is begonnen met harp toen zij 5 jaar was. Eerst bij Marianne Smit via Fluxus in Zaandam, nu al weer 2 jaar bij de muziekschool in Heemskerk. Yannick en Fenna zitten beiden in het jeugd (fanfare)orkest van Ons Genoegen in Krommenie. Yannick heeft een muzikale familie en wilde graag saxofoon bespelen maar ook Fenna wilde graag verder met muziek nadat zij jaren blokfluit had gespeeld. Beiden doen dat nu al weer 2,5 jaar op de alt saxofoon.

Nikki, Yannick en Fenna verzorgen een mix van pop (Adele), klassiek, jazz, opera (Con te partirò), moderne componisten (Yiruma) en een song uit de animatiefilm "The Snowman" met beeld erbij. Sommige stukken solo, andere in de vorm van een duet of met zijn drieën.

dromen over feest

Raadhuis

13:00-17:00 uur

Op zondag 13 december serveren wij in het Raadhuis niet alleen Breugems bier, pils, wijn en frisdrank en gerechten zoals een broodje pulled pork, snert met worst en bitterballen, maar ook live muziek!

website
facebook

apostolisch genootschap
dromen over feest

Cartouche

13:30 uur

Ensemble Cartouche is een enthousiaste samenspeelgroep die elke woensdagavond repeteert in het gebouw van FluXus. Het ensemble bestaat uit verschillende houtblazers zoals fluit, hobo en klarinet met daarbij een pianist. Op het programma staan arrangementen van beroemde klassieke muziekstukken, musicals en volksmuziek.

Vandaag spelen zij:
Serenade Eine kleine Nachtmusik – W.A. Mozart
Hongaarse Mars – H.Berlioz
Muziek uit de film Mary Poppins – R.M. Sherman
Winter Wonderland – R. Smith

dromen over feest

SingerG

14:00 uur
15:30 uur

SingerG is een bruisende Amsterdamse vocal popgroep. Zij zingen een repertoire van hedendaagse popknaller, retro soul en alles er tussenin. Dit alles doen zij met slechts één instrument, hun stem.

website
facebook
twitter

dromen over feest

West Side Sound

14:30 uur
16:00 uur

Damesbarbershopkoor West Side Sound uit Zaandam bestaat in 2016 30 jaar! Zij zingen a capella en vierstemmig (Lead, Baritone, Bas en Tenor). Het repertoire bestaat uit barbershopsongs (een speciale vorm van close harmony), maar ook uit populaire songs in barbershoparrangement van o.a. Billy Joel, The Beatles, enz. Zij treden geregeld op in de Zaanstreek, maar ook op andere plaatsen bij o.a. korenfestivals. Af en toe treden zij op in samenwerking met andere vocale- of instrumentale ensembles. Dit zangjaar zijn ze weer enthousiast gestart met een nieuwe dirigente, Jeannine Caland. Deze middag zal het koor gedirigeerd worden door een koorlid.

Ons programma voor deze dag is:
It's the most wonderful time of the year
The first Noel
Can you feel the love tonight
It is well with my soul
Hallelujah
Let there be peace on earth
Jingle bell rock
Rudolph, the red-nosed reindeer

website

dromen over feest

Santiago de musical, preview

15:00 uur

Santiago de musical is een project waarin verbinding, ontmoeten en plezier centraal staan. Verschillende Zaanse religieuze en maatschappelijke organisaties hebben de handen ineen geslagen met als doel om een spetterende musical neer te zetten.

De hoofdpersoon in dit verhaal is de jonge, Spaanse schaapsherder Santiago. Hij is tevreden met het hoeden van zijn schapen, houdt ervan om met ze door het land te trekken. Dan droomt hij iets waarvan hij weet het heel belangrijk is en gaat maar een zigeunerin die hem zijn droom uitlegt en hem vertelt over hem onbekende dingen. Later ontmoet hij een oude man, Melchisedek, die hem vertelt over dingen waar hij eerder nooit over had nagedacht. Deze ontmoeting brengt hem ertoe om een groot avontuur aan te gaan!

Santiago de Musical is in februari 2016 drie keer te zien in party- en zalencentrum De Tulp, Barkstraat 1, Zaandam. Er is een avondvoorstelling op zaterdag 13 februari. En een matinee,- en avondvoorstelling op zondag 14 februari.

website
facebook

Apostolisch Genootschap

16:30 uur

Kinderkoor gevolgd door een dubbelkwartet. Het kinderkoor zingt "Als de lichtjes doven".

dromen over feest

Workshop Droomorkest (8-12 jaar)

17:00 uur presentatie

Droomorkest is een community art project voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Onder leiding van Jurgen van Harskamp wordt in 2 uur een groep van 20 kinderen klaar gestoomd om een heus concert te geven, waar ook kinderen die zelf geen instrument bespelen een volwaardige rol in meespelen. Vorig jaar heeft Dromen over feest dit evenement voor het eerst met groot succes georganiseerd.

De kosten zijn 5 euro per kind. Wees er snel bij.

Stuur een mailtje naar [email protected] met je naam en dat je mee wil doen met 'droomorkest'. Voor vragen kun je ook op dit adres terecht.

tuinstraat 27a
dromen over feest

Workshop Droomtoneel (8-12 jaar)

15:00 Presentatie

In de voormalige Tuinstraatschool is er voor het eerst een toneelworkshop te volgen. Onder leiding van Vanessa Werkhoven van Jeugdtheaterschool aan de Zaan gaan maximaal 20 kinderen van 8 t/m 12 jaar ervaren hoe het is om in de huid van iemand anders te kruipen.

In een 2 uur durende improvisatieles krijgen ze de kans om kennis te maken met toneelspelen. Aan het eind is er een interactieve sessie met publiek!

De kosten zijn 5 euro per kind. Wees er snel bij.

Stuur een mailtje naar [email protected] met je naam en dat je mee wil doen met 'droomtoneel'. Voor vragen kun je ook op dit adres terecht.

poffertjeskraam
dromen over feest

De Westfriese Poffertjeskraam

13:00 tot 17:00 uur

Verwen u zelf met heerlijke poffertjes van De Westfriese Poffertjeskraam.

Poffertjes zijn een soort kleine pannenkoekjes, maar zoeter en dikker omdat ze rijzen. In tegenstelling tot pannenkoeken worden poffertjes tijdens het bereiden omgedraaid als het beslag nog niet helemaal gestold is. Daardoor zijn ze van binnen nog wat zachter en worden ze mooi rond. Bron: Wikipedia

lagedijk 134
dromen over feest

Familie Loot, muziekmix voor jong tot oud

13:30-14:00 uur
14:30-15:00 uur
15:30-16:00 uur

De familie Loot speelt een gevarieerd programma met werken van o.a. Bach, Handel, Verdi, Rossini, Hartog, Beyoncé, Trigger Finger, Steve Gadd en Lidewei Loot.

Sijbrand op gitaar, Teunis percussie, Lidewei zang en piano, Ruth viool en Gertjan trompet.

adriaanse interieur
dromen over feest

Andreas Evangelou, mediterrane muziekmix

13:00-13:45 uur
14:30-15:15 uur
16:15-17:00 uur

Andreas Evangelou is geboren in de stad Ioannina, dat ligt midden op het vaste land, gelegen aan een prachtig meer. Vanaf zijn jeugd is Andreas al met muziek bezig, kwam naar Nederland en heeft o.a. samen gespeeld met Takis en Theo bekend als “Duo Attika”.

Andreas bespeelt de bazouki en een keyboard waarmee hij een veelzijdig repertoire kan spelen. Hij speelt alle Griekse stijlen van klassiek tot modern o.a. Giannis Parios, Charis Alexiou, Stratos Dionysou, Glykeria, Manos Lazois, Makis Theodorakis en vele anderen.

website

dromen over feest

Adriaanse Interieur

13:00 tot 17:00 uur

Bij Adriaanse Interieur is het deze dag zeer sfeervol genieten van de mediterrane klanken van Andreas Evangelou. In de winkel staan speciaal voor dromen over feest gestylde tafels, waaraan samen gezeten, gepraat en geluisterd kan worden, Zaanse waxjes presenteert nieuwe geuren èn er is een primeur. Op 13 december is er een gloednieuwe kledinglijn te bewonderen. Verrassende combinaties die iedereen zo in de feeststemming brengen.

facebook

chocolaterie de cacaoboom
Chocolaterie
dromen over feest

Evert & Ernesto, gitaarduo

14:00-14:30 uur
15:30-16:00 uur
16:30-17:00 uur

Evert en Ernesto Valk spelen akoestische liedjes uit het repertoire van Neil Young. Ernesto speelt geïmproviseerde solo's en Evert zingt en begeleidt zichzelf op de gitaar.

dromen over feest

Chocolaterie De Cacaoboom

13:00-17:00 uur

Voor heerlijke en eerlijke chocolade, bonbons, koffie & thee, ambachtelijk gemaakte jams, fudge en koekjes. Ook is het, na reservering, mogelijk om een High Tea te gebruiken.

website
facebook

Kreatief Pakhuis

The Sidewinders, souljazz kwintet

14:00-14:30 uur
15:00-15:30 uur
16:00-16:30 uur

The Sidewinders uit Amsterdam en omstreken spelen niets liever dan soul. Muziek uit begin jaren zestig, toen moderne jazz funky werd onder invloed van gospel, latin en boogaloo. Horace Silver, Lee Morgan, Hank Mobley en anderen maakten er naam mee op het beroemde Blue Note label. The Sidewinders spelen hun beste nummers.

De sensatie die souljazz vijftig jaar geleden teweegbracht, brengen The Sidewinders terug live op het podium. Straight, snappy en swingend. Ze speelden in de Melkweg (Jazzbop-clubavond van de legendarische dj Graham B), de North Sea Jazz Club, café’s en strandtenten in Holland, maar ook in Parijs.

Matthijs Willemsen: trompet
Eldert van Oosten: tenorsax
Bart van Os: (wurlitzer) piano
Marijn Mees: contrabas
Kees van Herk: drums

website
facebook

dromen over feest

Het Kreatief Pakhuis

13:00-17:00 uur

Sjef van Sjef’s Taarten biedt tijdens, voor en na de heerlijke muziek van de Sidewinders heerlijke cheesecake en brownies aan.

Een glaasje wijn of een biertje, een fris drankje of een kop koffie, alles is aanwezig om ook in Het Kreatief Pakhuis niets te kort te komen.

website
facebook

Het atelier van edelsmid Sarah Kobak is op zondag 13 december van 12:00 tot 18.00 uur geopend.

website
facebook

lagedijk 146

STilhouette, akoestische poprock

13:30-14:00 uur
14:30-15:00 uur
15:30-16:00 uur

STilhouette met ST omdat het nu om een akoestisch optreden gaat.

In de herfst van 2011 ontmoetten Brian en Marjolein elkaar om samen muziek te maken. Op weg naar hun eerste album werd Marjolein ingelijfd als fluitist en achtergrondzangeres in Brian’s band Silhouette en zo treden ze regelmatig samen op. In grote bezetting van de inmiddels vijfkoppige band aangevuld met eveneens een violist en een klarinettist of in akoestische setting voor de radio (Zaanradio) of in theaters (Parktheater in Alphen aan de Rijn, Theater de Fransche School in Culemborg). In kleinere bezetting spelen ze ook graag als ‘Stilhouette’ of duo ‘DeciLibelle’ op verschillende feesten.

Afgelopen zomer waren zij onder meer te horen in Meerkerk, Lopik, Baarle-Nassau, Koudekerke en Middelburg met hun eigenwijze interpretaties van werk van Silhouette, pop/rock classics en (nog) onbekende juweeltjes.

dromen over feest

Theatermijn met ‘Theatraal’, interactief theater

13:00-13:30 uur
14:00-14:30 uur
15:00-15:30 uur
16:00-16:30 uur

Wat is Theatraal? Heb je daar kostuums, decor, licht en geluid voor nodig? En wanneer speel je té theatraal… misschien weet jij het.

Twee leerlingen van Theaterschool Theatermijn hebben de opdracht gekregen een theatrale voorstelling te maken. Hiervoor doen ze, met behulp van het publiek, een onderzoek. Met scenes uit Romeo & Julia (theatraler krijg je het niet) proberen ze verschillende ideeën uit en het publiek is even de regisseur. Eén uitdaging: beide spelers denken heel anders over wat theatraal is, dus of dat gaat samenkomen?

Theatraal is een onderdeel van het leerplan bij theaterschool Theatermijn. Voor de leerlingen is er een meerjarig leerplan waarin ze elk jaar een stapje verder kunnen groeien. Theatermijn zit met het eigen theater in Koog a/d Zaan en is naast theaterschool er ook voor jonge theatermakers, amateurs en het onderwijs.

website

lagedijk 166
dromen over feest

Wave trio

13:30-14:00 uur
14:30-15:00 uur
15:30-16:00 uur

Voor de vierde keer geeft Het Wave Trio een concert in het sfeervolle koopmanshuis op nummer 166. Het Wave Trio bestaat uit de sprankelende bigband zangeres Sheryl Goldberg, gitarist Erik Meijer en fluitist (en bewoner van Lagedijk 166) Robert Dijckmeester.

Ook dit jaar verrassen zij u graag met hun zeer persoonlijke interpretaties van topnummers uit de pop, jazz, latin en blues. Sfeer en winterse warmte gegarandeerd!

zaandijkerkerk

Culturele en culinairemarkt

12:00 tot 17:00 uur

De Zaandijkerkerk wordt gerestaureerd, er komen 11 woonunits in. Maar zover is het nog niet. Begin december wordt de kerk casco opgeleverd. Er zijn nog geen voorzieningen en het glas zit nog niet in ramen, maar toch.

Met de eigenaar van het pand de Stichting Stadsherstel organiseren wij op zondag 13 december 2015 tijdens Dromen over Feest in de kerk een “feestelijke markt”. De fanfare ‘Toeters en Bellen’ loopt om 11:45 uur vanaf ‘de Blijdschap’ aan de Smidslaan over de Lagedijk naar de Zaandijkerkerk en start hiermee de festiviteiten.

Op de markt zullen oa. de volgende artikelen worden verkocht: gluhwein, chocolade, luxe broodjes, koffie, en geitenkaas maar ook tasjes, mapjes, woonaccessoires, speelgoed, Nepalese kado’s, edelmetaal sieraden, curiosa, kerstspullen/beeldjes en tegeltjes. Een traiteur is aanwezig om uw papillen te strelen en ook kunt u hier een biertap vinden. Age de Boer en Carola Walther zullen met hun accordeon verrassingsoptredens verzorgen. Ook zijn er diverse andere optredens.

website
facebook

Octetten West Side Sound

15:15 uur

Een gedeelte van dit koor splitst zich in twee octetten die achtereenvolgens een paar liederen in barbershopstijl zingen.

dromen over feest

SingerG

16:15 uur

SingerG is een bruisende Amsterdamse vocal popgroep. Zij zingen een repertoire van hedendaagse popknaller, retro soul en alles er tussenin. Dit alles doen zij met slechts één instrument, hun stem.

website
facebook
twitter

lagedijk 174
dromen over feest

Duo Pochan - Naomi Sato & Christiaan Saris

13:00 - 17:00 uur

Duo Pochan combineert de Japanse “Sho” (mondorgel van bamboo) met een aantal speciale (exotische) ritme-instrumenten.

Naomi Sato (Sho) en Christiaan Saris (Percurssion) zijn professionele musici die gespecialiseerd zijn in hedendaagse - en in geïmproviseerde muziek.

Duo Pochan combineert hun eigen, van deze tijd zijnde, creatieve fantasierijke uiting met de muzikale klankkleuren die specifiek tot leven komen bij hun bijzondere instrumenten.

dromen over feest

Marja van der Schilt-Timmers

13:00 - 17:00 uur

Acupunctuur is voor uw gezondheid als muziek voor uw oren. Aangenaam en rustgevend ... kom deze vergelijking ervaren.

café Hendrik Haan
hendrik haan
dromen over feest

MCI Band met gastoptredens

15:00-15:30 uur
16:00-16:30 uur
17:00-19:00 uur muzikale afsluiting Dromen over Feest

MCI-band bestaat uit: Bob van Ingen-basgitaar/zang, Friso Elzinga-toetsen, Arthur Kammeijer-drums en Rob Zwart-gitaar/zang.

De band komt voort uit de “SoulDrifters”, een succesvolle coverband met “dans classics“ repertoir. MCI-band speelt eigen gemaakte liedjes. Door verschillende invloeden is een zeer divers repertoir ontstaan dat niet onder een noemer te vangen valt maar waarin rock, jazz, reggae, blues en soms een combinatie daarvan terug te horen is.

Voor de band staat de lol in het musiceren met elkaar voorop, en zij hopen dit speelplezier, zoals zij dit ervaren, op het publiek over te brengen.

facebook

dromen over feest

Café Hendrik Haan

Naast de Zaandijkersluis en voor de deur een opstapplaats voor de paardentram kunt u hier gezellig iets drinken.

facebook

paardentram

Paardentram

13:00 tot 17:00 uur

Traditiegetrouw rijdt de historische paardentram deze middag over de Lagedijk heen en weer begeleid door de vrolijke accordeonklanken van Age de Boer en Carola Walther, twee enthousiaste ervaren trekharmonica spelers die al jaren samenspelen.

dromen over feest